Julstämning

2015-12-23
Dagen för dopparedagen idag. För tillfället sitter jag själv i köket, har precis ätit middag och lyssnar på en blandning mellan julmusik och tvättmaskinen och uppesittarkväll i bakgrunden. Svårt att förstå att det är julafton imorgon, jag har inte haft någon större julkänsla detta år, beror nog på att jag mestadels jobbat och traskat runt i lera, regn och 10 grader. Längtar efter minusgrader och snö, om än kallt så är det så skönt att slippa lera upp till knäna och att spola åttio hästben hehe! 
 
Jag jobbar imorgon förmiddag innan jag beger mig hemmåt för att fira jul med min familj. Är så tacksam att jag har en familj som väntar på mig där hemma, och som jag varje år fått fira jul med. Skickar massa varma kramar till alla som inte har någon att dela julen med och som inte har någon som väntar på en där hemma. Man ska vara rädd om varandra och uppskatta det man har. 
 
Patrick har varit ganska duktig de senaste dagarna. Jag tömkör/linar honom numera alltid innan jag sitter upp, då får han springa av sig lite energi och kan inte komma undan men brall och bus som han kan med mig på ryggen - allt för att undvika onödiga konflikter. Han ger ett väldigt bra stöd i handen nu jämfört med ett par månader tillbaka, men på det sista har han blivit så stark och hängig i handen, så jag ska prova byta till vanligt tredelat tränsbett och förhoppningsvis få lite mindre häst i handen. Men det är så så svårt att rida unghäst, just i detta läge känner hur mycket jag hade vunnit på att sitta på en välutbildad, äldre häst. Samtidigt vill jag ju inte byta ut Patrick mot något annat i världen, men det är svårt att sitta på en outbildad, trotsig unghäst när man inte vet vad man strävar efter och hur man tar sig dit. Jag hoppas på att det snart släpper för oss... 
Saknar henne, behöver henne <3
 
 

Så obeskrivligt fin

2015-12-20
 

19 december

2015-12-19
Imorgon är det den 4e advent och bara 4 dagar kvar til jul. Ska bli så mysigt att komma hem och träffa syskon och saknade vänner som varit på resande fot och som är bosatta runtom i världen. Så bra med jul, alla kommer hem. Jag jobbar framtill lunch på julafton och sen tar även jag mig hem till Täby <3. Ledig några dagar över både jul och nyår, ska passa på att leva livet lite där hemma. Kan väl erkänna att vi inte lever det festligaste livet här på landet, haha!
 
Men tiden går fort här, nyss var det början av november och nu kliver vi snart in i ett nytt år. Det ska bli spännande att se vart jag befinner mig om ett år, jag hoppas att jag tar tummen ur och börjar studera, men alltså vad ska man läsa? Har ställt mig frågan tusen gånger om, finns inget svar. Jaja, det återstår att se. 
Här i veckan åkte vi på en vet. check med Patrick, han mår fint i kroppen vad vetrinären kunde se, så det är bara att träna vidare. Chris jämför Patrick med en femtonårig, trotsig, tonårstjej, tror det kan stämma rätt bra, det gäller bara att vara smartare. Tacksam över att jag befinner mig här där jag får den hjälp jag behöver. 
Kolla mysigt bullbak
Och nya supersnygga stövla, blodstopp varje dag, men så värt det.
 Bästa med julen, äta
 Fint och pyntat ridhus
RSS 2.0