Hejdå London

2013-12-21
Så är dagen kommen, jullovet har börjat och idag åker jag hem. Vi hade en riktigt bra sista utgång i torsdags, med följd av en mysig julavslutning dagen efter. Gårkvällen spenderades i Ebbas säng eftersom vi blev utskickade från campus, inte mig emot. Skönt att återhämta sig efter några nätter med allt för lite sömn. 

Måste verkligen säga att den här terminen har varit så jäkla bra. Av de 23 terminer jag har gått i skolan så har jag nog aldrig uppskattat den så mycket som jag gör nu. Är så glad att jag bor här och får uppleva så mycket. Och så glad över alla nya människor jag träffat, och kommit så nära, på så pass kort tid. Skulle inte vilja byta något mot detta och jag ser redan fram emot att komma tillbaka efter lovet. 

Men nu --> Hem och fira jul och umgås med alla mina vänner och min familj som jag saknat så mycket. Tack för denna terminen, ses 2014!
Bästa gänget

London International Horse Show

2013-12-19
24 TIMMAR KVAR TILL JULLOV!!! Wieee!!! :D
 
I tisdags var jag och Elin på London International Horse Show, bästa Rebecka hade två biljetter över och var så snäll att ge dem till oss. Det var så himla kul, först var det lite shownummer och sen Grand Prix Kür där det sattes världsrekord. Världsettan Chalotte Dujardin red på 93,975%(!!!!!!!), så sjukt coolt att se. Inte var dag man ser ett världsrekord sättas. Blev så galet sugen på att köpa häst igen när jag kommer hem, vet dock inte hur jag trolla fram dem pengarna... 

 

Förrutom att det är väldigt tomt och dött på campus så får vi inte heller någon mat förutom lunch, har blivit så bortskämd med att alltid bli serverad tre mål om dagen och nu måste vi ordna både frukost och middag (blir ruinerad av sånt här). Igår festade vi till det, jag och Elin lagade köttbullar och potatismos i ett kök som ligger i en annan campusbyggnad. Köttbullar och potatismos är så underskattat, detta var rena rama drömmen.
 
Ikväll ska vi ut och fira att det snart är jullov och på imorgon blir vi utkickade från campus vilket innebär en natt hos Ebba innan jag befinner mig hemma. Längtar så efter att komma hem till er alla! 
Förresten! Här ovan är armbanden och nyckelringarna som vi säljer i entreprenörskapen. Tar med mig en massa hem, så var redo med en femtiolapp i högsta hugg. Alla pengar går oavkortat till välgörenhet!

Helg-glädje

2013-12-16
Helgen var helt magiskt bra. Julbord på IKEA följt av biljardkväll i fredags, nobel i lördags och myshäng hos Ebba med hela gänget i söndags. Nobelkvällen var verkligen så lyckad. Det var så bra arrengerat, nomineringar delades ut, folk skrattade, umgicks och dansade - och alla var sååå fina. Att jag lyckades dra till med en faceplant på scen framför hela skolan är dock en annan femma. Fanns så mycket att skratta åt dagen efter, tror på riktigt inte att jag har skrattat så mycket på länge. Sådanna här kvällar påminner verkligen vilken härlig skola detta faktiskt är, kommer aldrig vilja lämna. 
 
Nu är det bara fem dagar kvar tills jag kommer hem för jul och nyår. Kommer bli så mysigt och ser så mycket fram emot att umgås med alla saknade. Just nu är faktiskt allt rätt så dött här också, då alla universitetselever har lämnat för iår. Under helgen har vi kramat våra universitetsvänner god jul och gott nytt år. Man är van vid att träffa på människor överallt, men nu är det tomt, mörkt och tyst i hela byggnaden. Vi är alltså 7 svenskar kvar i en byggnad där det brukar bo drygt 200 studerande. Så det känns verkligen att det lider mot slutet av terminen, och jag är taggad till tusen på lov och ledighet.
Julbord på IKEA
Biljardkväll på standardpubben
Nobel med bästa skolan
 Mys hos Ebba med juklappsutdelning och bildspel från Nobel

War Horse

2013-12-12
Senaste dagarna har rullat på i lite långsammate takt, känns på något sätt som att de sista veckorna innan lov går lite extra långsamt. Veckorna brukar vanligtvis flyga förbi, men nu hade det lika gärna kunnat gått tre veckor sen förra torsdagen. Men hursom så har veckan än så länge varit riktigt bra. Nu råkar jag ju också ha världens snällaste syster som helt random på en onsdag överraskade mig med middag och föreställningen "War Horse", och den var sååå bra! Magisk! 
 
Nu är vi verkligen inne i slutspurten av skolan för det här året, ska analysera Karl Marx i grupp lite, lite till - men sen är plugget klart för 2013. Det känns så enormt jäkla bra! Den här terminen har jag verkligen ryckt upp mig i skolan, jag har förberett mig innan prov och skrivningar, jag har börjat med inlämningar i relativt god tid och jag har inte sovit på lektionerna - och det har faktiskt lönat sig. Har också för första gången på 6(?) år uppskattat skolan. Inte så att jag jublar när jag sitter på kvällarna och läser ännu ett av Strindbergs verk, men jag har insett att skolan faktiskt kan vara intressant ibland.
 
Hursom, ikväll ska jag tillsammans med Ebba, Elin och Justine gå Luciatåg på Portobello Road på en svensk resturang, och imorgon blir det lussande för skolan, och efter det svenskt JULBORD på IKEA! Ska bli så himelskt gott med prinskorvar, köttbullar, julvört, julskinka och allt som hör därtill. Ska svälta hela dagen så att jag får i mig så mycket mat som möjligt på kvällen. 
Förra fredagen

Hur lätt det är att längta

2013-12-10
Ibland är det så lätt att glömma bort det man gör, var man befinner sig och vad man upplever för stunden. Att jag just i denna stund ligger i min säng med Elin, som också råkar vara min bästa vän, på andra sidan av garderoben. Att jag just i denna stund bor i London. Att jag just i denna stund kan gå ut och ta en promenad längst Themsen. Att jag just i denna stund upplever något som jag aldrig upplevt förut.
 
Det är så lätt att ligga här och tänka på de 11 dagarna det är kvar tills jag är hemma och får krama om mina vänner som jag saknar så mycket. Längta efter en svennefrukost med yoggiyoughurt och knäckbröd. Längta efter snön. Längta efter sängen, tv'n, soffan, kylskåpet, maten och allt det "vanliga". 
Men ibland måste jag sluta längta. Inte glömma bort här och nu, och inte glömma bort att uppskatta. För det "vanliga" i Sverige kommer alltid finnas kvar. När jag är tillbaka i Sverige i Juni kommer jag ångra de stunderna jag gick och längtade, de stunderna jag inte njöt och de studerna jag inte uppskattade. Det som betyder är att jag är här och nu, att jag kan krypa ner under Elins täcke när jag har haft en dålig dag, att jag kan sitta och skratta med universitetseleverna, att jag kan gå ner till middagen och återigen bli serverade friterad kyckling med pommesfrites, att jag kan knacka på Annikas rum när jag behöver prata av mig, att jag kan åka hem till Ebba och äta djungelvrål och att jag kan gå ut och dansa på Londons dansgolv med ett gäng som jag trivs så in i norden bra med. 
Det är lite obehagligt varje gång jag kommer på att den här terminen snart är över. Att när jag sitter på flyget tillbaka 2014 så kommer vi gå mot slutet av det här läsåret, slutet av mina gymnasieår och slutet av det livet som jag lever här. Därför ska jag njuta av varje stund här, inte glömma bort att det "vanliga" i Sverige alltid kommer finnas kvar. Vad sentimentalt det här blev, men jag ska verkligen uppskatta varje dag.

Cirque

2013-12-08
Helgen har till mestadels spenderats åt lussbak. Igår bakade jag och Elin med syrran och idag bakade vi hemma hos Ebba med alla tjejer. Riktigt mysigt, känner mig dock som en vandrande, jäst, lussebulle. Har ätit så många att jag spricker. Gårkvällen åkte jag i sällskap av Ebba och Elin till Cirque le Soir, hade en riktigt bra kväll, första gången vi var där - 5 av 5 toasters! 
Cirque är lite annorlunda; det springer runt dvärgar och utklädda monster lite överallt. 

Vad är meningen med livet?

2013-12-05
Sitter på rummet och försöker skriva ner meningen med livet till mitt religionsarbete. Religion i all sin ära, men jag vet inte meningen med livet... Om någon vet så uppskattas kommentarer. 
 
Annars rullar allt på som vanligt, har en del kvar i skolan innan jag kan pusta ut, men det ju blir bara färre och färre dagar kvar till lovet, känns så välbehövligt i skrivandets stund. Helt sjukt att en hel termin har gått sen jag kom hit, kan inte riktigt förstå vart tiden tog vägen? Ser verkligen fram emot att komma hem över jul, och främst att krama om mina vänner efter fyra månader, blir tårögd av tanken. Finns det något jag saknar är det att dricka kaffe med Mathilda eller få samtal av Malin "jag är utanför om 2 minuter!!!" eller ta en promenad över till Christoffer eller höra Emmas bil rulla upp på uppfarten eller Hannas "Tjäääna kompizzz". Kommer uppskatta allt detta extra mycket under jul och nyår. För att inte tala om att vakna upp i min älskade säng, få mammas och pappas hemmalagade mat, få tvättade kläder, få betalad schampoo och batterier (visste ni att batterier kostar en förmögenhet???), brumma lite med bilen, krama om en saknad syster och sist men inte minst ha en EGEN (eller nästan egen) dusch!!!!! Första duschen hemma kommer bli en dröm.
 
Men dessa 16 dagar vi har kvar det här året ska vi göra riktigt bra. Imorgon ska vi gå Lucia inne på ett hotell för 500(!!!) personer, och ingen mindre än bästa vän Elin ska vara Lucia, *feeling proud*. Sen stannar vi kvar inne i stan för att kolla på lite julklappar och långklänning till nobel (paniiik!!! varför är jag alltid ute i sista stund?). Kanske hinner med Winter Wonderland i Hyde park också? Kommer bli en bra fredag och jag hoppas på att jag får äta sushi eller en flottig pizza till middag, då blir jag nöjd och glaaa!
 
Dansande och glada förra fredagen hos Kristina

DECEMBER

2013-12-02
Äntligen! Min favorit vintermånad är här! Ägnade gårdagen åt att äta mysig adventsfrukost hos syster, kolla julkalender nr. 1, julpynta rummet, lyssna på Peter Jöbacks "Jag kommer hem igen til juuuuuuul", äta pepparkakor, plugga och kolla julkalender nr. 2. Bra start på december! 
RSS 2.0