Måndag, igen

2013-09-30
Alltid något segt att vakna upp måndag morgon och tänka på veckan man har framför sig. Speciellt när man har mycket i skolan. Men det är bara att bita ihop, OM FYRA VECKOR ÄR DET HÖSTLOV! 
 
Helgen har varit riktigt bra. I fredags hängde vi ett gäng hemma hos Elin och Fredrik, sjukt kul kväll som sen avslutades med några tjejer hemma hos Ebba med köttabullar och pasta (tackar den som uppfann färdiga köttbullar, klara att micras - GULD värt). Lördag blev en lång frukost och sen basket med folk från campus. Jag som inte kan basket alls, sprang runt på planen med stora baketkillar och försökte att inte vara allt för mycket i vägen, hehe. Även om det kanske inte är min starka sida att träffa bollen i korgen så var det kul och jag var helt död efteråt. Till kvället vankades middag på Picadilly och sen utgång.
 
Igår mötte jag upp min syster i Fulwell och hängde lite med henne innan jag träffade Gabbi på Hammersmith. Gabbi ska praoa här i tre veckor så hon ska bo hos oss ett par nätter vilket är jätte mysigt! Nu ska jag gå ner och äta lite lunch, somsagt var det lite segt att komma upp ur sängen imorse vilket ledde till att jag inte hann med frukosten... Kram på er där hemma mina vänner!
 Bild från i fredags, tagen av Hedvig
Annika och Elin taggar Basket 
Middag i lördags
Gabbi hälsar! 

fredag!

2013-09-27
Åh vad fredagen kommer välbehövligt! Känner mig helt död efter veckan och längtar bara till att sova ut imorgon. Men först ska kvällen bjuda på lite häng med härligt folk hemma hos "paret" tror vi är cirka femton pers så det lär bli kul! Nu ska jag smita ner till gymmet, godiset som mamma hade packat ner till mig ligger i min mage nu... 

Ett varmare London

2013-09-24
Höstvärmen har slagit till, tempraturen har legat på över 20 grader hela dagen och jag har gått runt här och svettats. Men inte klagar jag, så himla skönt ju! Har precis ätit sådär halvgod/äcklig middag på campus i vanlig ordning och ska smita ner till library för att akutplugga nu. Varför är det alltid så att man sitter kvällen innan deadline med alla inlämningar? Kanske det mitt gymnasiearbete borde handla om? Hade iallafall en mysig pluggeftermiddag med Karin på Hill Café vilket gjorde det lite lättare, nu: mer plugg.

23/9

2013-09-23
Helgen i Danmark var så himla bra! Det var så skönt att få krama min famlilj igen och sen fira farmor med släkten. Däremot flög den förbi och nu är det måndag, igen. Känner mig rätt så otaggad på den här veckan, mycket att göra i skolan, bland annat så ska planeringen till gymnasiearbetet var inne om en timme och jag har inte en aning om vad jag ska tillägna mina 100p åt. Känns så stressande. Vill lägga mig med en filt över huvudet i sängen och bara kolla på film. Men det går ju inte. Tröstar mitt humör med godis och oboy som världens bästa mamma hade packat med till mig. 
 
Senare i eftermiddag/kväll(?) ska jag möta upp min syster, Louise som flyttar til London idag. Hon behöver ilte hjälp med att få all packning från Heathrow till där hon ska bo. 
Jag och min världsbästa mamma
Förmodligen världens skönaste och unberbaraste 80-åriga farmor 
Och gulligate kussarna i världen

Torsdag morgon

2013-09-19
Godmorgon!
 
Sitter på rummet och har precis ätit frukost, börjar inte förrens om 1,5 timme så ska försöka ta tag i lite plugg. Imorgon bitti tar jag ett flyg till Danmark där jag stannar hela helgen för att fira min farmor, vore skönt om jag slipper ha allt för mycket skolarbete att göra då. Annars rullar allt på som vanligt här, sover, äter, pluggar och är lite social emellanåt.
Kareokenight på campus i commonroom, underbart med människor som bjuder på sig själva :)
Min plats i bibloteket, kommer nog spendera många kvällar där...

Helgen som varit...

2013-09-16
Har bestått av ett regningt lodon med insprarksfest (därav min fina fjäril i ansiktet), mysiga middagar, promenad i Richmond park och en eftermiddag inne på regentstreet. Rätt bra om jag får säga det själv.

Välkommen till London

2013-09-13
Detta vandrade vi förbi igår natt, hahha

Fredag den 13:e

2013-09-13
Gårdagen bjöd på bästa utgången hittils i London, att vi trillade in på Campus vid sju på morgonen säger ju en hel del. Det som är så underbart med att gå ut här: man behöver inte spendera en enda krona, inte som Stockholm direkt. Dock måste man lida med klackskor hela natten, men det får man ta. Prisar gud för studiedag idag. Nu ska vi sätta på en film innan det är dags att fixa sig för inspark i Barnes, sen ikväll blir det utgång.

9/11

2013-09-11
Idag har London varit grått, trist och småregnigt, men det passar till den här dagen. Har inte hänt så mycket spännande här annars, hade lång sovmorgon och började samt slutade med religion, vilket förövrigt hittils är en av de bästa lektionerna på veckan. Sitter nu i sängen och har försökt traggla mig igenom en engelsk bok som nog hade varit bra om man förstod något, engelska 7 lär nog bli lite kämpigt. 
  
Idag är det 12 år sen...

Kvällsplugg

2013-09-11
Har haft min som vanligt sköna tisdag. Dvs. börja 12.00 och ha en halvtimmes lektion, lunch och sen ha 1,5 timmes engelska för att sen sluta 14.50. Värt att älska! Tog mig ner till Richmond och kollade runt lite i affärerna för att skapa lite shoppningglädje. Hittade en så fin klänning, längtar till att få använda den! Till kvällen har jag tränat och nu måste jag återgå till plugg, drunknat snart i det...
Från topshop för ynka 20£. Ska användas på farmors 80-årskalas
Här sitter jag med mina uppgifter fastklistrade på väggen.




Dödskyla

2013-09-09
Tar tillbaka allt jag sa om att det fortfarande är sommar i London. Vaknade upp imorse av att det var is-is-iskallt i rummet, och fuktigt. Det tog emot att stiga upp imorse kan jag lova. Vill inte ens tänka på hur det kommer vara i december om det är såhär kallt i september?! Har iallafall haft min första lektion för idag och har nu satt mig med te och morgonrock i mitt rum, börjar inte förens om fyra timmar. Segt med ändå skönt, ska förska röja undan lite skolarbete.
Feeling happy... nja

8 September

2013-09-08
 
Helgen har som helger brukar göra: gått alldeles för fort. Men den har varit bra med middag, Ikeautflykt, kväll i stan och en allmänt lugn söndag med sovmorgon, tvättdag och springrunda ner till Richmond. På vägen ner mot Richmond stannade jag och kollade ut över Themsen på Richmond Hill och lyssnade på låten här ovan, och så började jag tänka på när jag och Mathilda satt på min balkong i somras, hade just den låten dånandes ut ur högtalarna och pratade om hur det skulle bli när jag flyttade. Det fick mig att stanna till lite, tiden har gått så fort, nu är jag här och rummet jag sitter i har på bara ett par veckor börjat kännas som mitt hem. Utan att reflektera över det har jag fått nya vänner som inte alls känns som nya, jag pratar och skrattar med dem som om vi kännt varandra i åratal och vi tjejer på Campus lever på varandra som en liten famlj. 
 
Det är verkligen helt sjukt grymt här, jag är så galet glad över att jag trivs så bra och har träffat så många nya vänner och att jag får uppleva allt detta med min bästa vän vid min sida. Men jag saknar verkligen alla där hemma, saknar framförallt kvällspromenaderna med mina bättre halvor eller balkonghängen invirade i filtar och även om det bara har gått två veckor så känns det så länge sen jag kramade min mamma och närmaste vänner hejdå på Arlanda. Men tiden går fort och snart är det jul och då får jag krama om alla er där hemma igen och framförallt krama min syster som jag inte träffat sen början av juli, tröstar mig med det när jag saknar er ♡
 
Här följer lite bilder från helgen som varit :)
Annika och Ebba i fredags påväg till middag 
Fredags
Ikeaglädje med köttbullar och shopping
 Söndagstvätt
Ännu en bild på utsikten från Richmond Hill, så sjukt fint

Och så kom regnet

2013-09-06
Vaknade upp för första gången upp med regn utanför fönstret, men vad spelar det för roll när det är fredag? Dessutom hade vi jordens lökigaste dag här igår så det är skönt med lite kyla och regn nu. Har haft mina två lektioner för dagen och sitter nu på rummet och väntar på Ebba och Annika snart slutar. Ikväll blir det middag hemma hos Kristina och sen pub. 
Fredag här bertyder inte bara helg, utan också fritesfredag. Pommesfrites och beahäng på lunchen.
Min kära Elin åkte till svenska butiken i Barnes idag på sin håltimme, med sig hem hade hon min stora kärlek. Så här sitter jag nu, glad och jävligt nöjd. ♥BALLERINA♥

4 september

2013-09-04
Hej där hemma!
 
Har inte så mycket att berätta om egentligen. Dagarna rullar på, skolan är igång och snart börjar allt pluggande på riktigt. Har fått mitt schema nu och det är helt okej, börjar riktigt sent tre dagar i veckan vilket är underbart och slutar helt okej tider de flesta dagarna, imorgon köttar jag dock till 17:50... Annars har vi hängt lite med de nyinflyttade på campus senaste kvällarna, alla är så trevliga, öppna och pratsamma och dessutom är det bra för mig att prata engelska. Jag märker faktiskt att det går lite, lite bättre även fast vi bara varit här så kort tid. Så mamma, du behöver inte vara orolig, jag kommer lära mig! 
 
Förresten så fortsätter sommaren här, imorgon ska det vara 28 grader och idag på tåget in till London var värmen så brutal. Vi åkte nämligen in till Bond Street för att premiära på VS. Kan man annat än att älska den affären? Man blir ju bara glad av att gå runt där, så jäkla fint. Helt klart värt den lökiga resan. 
 
Än så länge älskar jag att bo och vara här, Richmond är så mysigt, människorna är vänliga och man upplever nya saker varje dag.

Campus fylls upp

2013-09-03
Alla amerikanare anlände imorse. MÄNNISKOR ÖVERALLT. Har varit tyst och lungt på campus med bara oss svenskar och de arbetande amerikanare under veckan, men nu small det till. Fast inte mig emot! Alla verkar trevliga och nu till kvällen har vi varit på pub med många av dem. Älskar den traditionen här, det är vardag att gå och ta en öl eller två en måndagkväll även om man har lektioner dagen efter, skulle aldrig hända i Sverige.
 
Lektionerna idag var bra, gillar min svenskalärare och mitt tillval, entreprenörskap verkar riktigt kul. Imorgon blir det inköp av kyl med Elin efter skolan, ska försöka hitta en billig och bra. Har insett hur dyrt det är att leva själv och hur mycket tråkiga saker det finns att lägga sina pengar på, tillexempel en kyl, hur kul är det att lägga massa pengar på att kunna förvara lite ost och mjölk? Eller tvättmedel och glas? Tråkiga inköp men dessvärre behövligt och förhoppningsvis värt. 
Bilden har egentligen inget med inlägget att göra. Ville bara visa hur fint det var idag på Richmond Hill när vi promenerade hem från "stan" idag.

2 september

2013-09-02
Nu har vi klivit in i höstmånaden, fast det märks inte här. Ända sen jag anlände till London har det varit minst tjugo grader och sol och jag har gått i shorts och linnen varje dag. Hörde nämligen från mamma idag att kylan har börjat lägga sig i Stocholm, känns skönt att den inte kommit hit ännu. 
 
Förrutom bra väder har jag haft en riktigt bra helg. Fredag kväll bjöd på tacos, alkohol och twister hemma hos Rebeckas host family med lite fler tjejer. Riktigt mysigt förutom att det inte gick så bra för oss att ta oss hem, tar ett tag att lära sig bussar osv. så slutade med en taxi från Kingston. Lördag åkte vi in till Kensington, en del av London som är väldigt mysigt. Samma sak där, tog nästan två timmar för oss att åka dit för att vi har noll koll på bussarna, men till slut kom vi fram. Kollade lite i affärer och gick runt på gatorna. 
 
Till kvällen vankades utgång på Libertine. Vi började med förkrök hos Hanna som bor inne i stan med sin familj innan vi drog vidare. Bra kväll även om den blev ganska kort och idag har vi strosat runt i Brick Lane, kollat i vintageaffärer och ätit mat. 
I fredags, twister
Idag i Brick lane
 
Ledsen för att varje inlägg blir som uppsatser, men hinner inte skriva lite kortare varje dag. Det finns hela tiden saker att göra och vänner att umgås med. Nu är det iallafall dags att sova, imorgon börjar allvaret, har min första lektion kl. 09.00. Förutom allvaret börjar vi också få mat på campus, har inte ätit ritktig frukost på en vecka så jag längtar till att vakna upp imorgon. Frukost <3
 
Kram på er alla
RSS 2.0