Sista november

2013-11-30
Gårdagen var riktigt bra, hade en sjukt kul kväll! Idag har jag och Elin legat och degat i sängen innan vi gick ner till Richmond och strosade runt lite. Ska strax bege mig mot min syrra, vi ska käka middag och ta det lugnt, ska försöka övertala henne till att vi ska kolla på någon julfilm, måste ladda upp inför julen ju! För tillfället sitter jag på rummet och kollar på uppdateringar från globenhelgen och får lite abstinens efter min lilla ponny... Helt sjukt hur man kan sakna något så mycket som jag saknar ridningen och Casper. Men utan det beslutet jag tog hade jag ju inte suttit här idag.
Min stjärna

Helg helg älskade helg

2013-11-29
Känslan att det är fredag är oslagbar, och ännu bättre så är det första advent på söndag. Jag är så taggad på jul! Har dessutom kämpat mig igenom en skrivning på svenskan idag samt ett prov i samhällskunskap, känns skönt att ha det ur världen, eller iallafall ur världen tills på måndag då vi har Del B i svenskan. Ikväll ska vi på "hemmafest" hos en kompis, saknar faktiskt det lite. Vi går ju ut nästan hela tiden här, inte som hemma i Täby där hemmafester är en självklarhet. Resten av helgen är i princip oplanerad, förutom adventsmys hos Ebba på söndag. Kommer dock behöva sätta mig ner och beta av lite plugg, forfarade mycket kvar att göra... Men om tre veckor, då är det lov! :)
 

Pretty pleeease

2013-11-28
 

Smälter mer och mer för varje sekund jag kollar på dessa. Snälla, snälla tomten...

Pluggångest

2013-11-27
Har en liten skolsvacka, känner mig sjukt omotiverad och helt död i hjärnan. Det är för mycket som ska hinnas med innan lovet om 3,5 vecka vilket gör mig helt matt. Vill bara blunda och spola fram tiden till jullov, när jag ligger hemma i min säng utan att den där jäkla pluggångesten som surrar runt öronen stup i kvarten. Jag har fått nog av Strindberg med hans drömspel och Marx med hans rättvisa. Men det är ju ingen idé att klaga... bara att ta tag i allt och få det gjort och sen njuta av tanken att det om 23 dagar är jullov. 
 
Idag kan jag faktiskt också glädja mig över att vi har hela 20° i rummet(!!!), har haft lite gubbar spingandes in och ut för att kolla på värmen hos oss. Fick ett element igår så att det inte skulle var så kallt, någon timme senare höll mattan på att brinna upp. Men idag kan sitter jag för första gången i rummet utan att frysa på jag vet inte hur länge. Så sjukt skönt! 
 Såhär glad är jag över att vi har värme på rummet
 Såhär känner jag för Marx och Strindberg
Såhär känner jag för jullov

Behövde inte vara orolig

2013-11-25
Frugan kom hem med lussebullar och pepparkakor igår 😊

Julmarknad

2013-11-24
Sitter just nu på bussen påväg till julmarknaden i Svenska kyrkan. Ska stå och sälja korv under dagen. Så mysigt och så mycket julkänsla! Helgen har förövrigt varit toppen. Fredag blev det utgång och igår låg jag i Ebbas säng i princip hela dagen. 

Ikväll kommer Elin tillbaka, hon har lovat att baka lussebullar och ta med. Drömde dock en mardröm inatt att hon glömde bort att baka. Sjukt vad konstiga saker man drömmer ibland.
Bilder från i fredags

Om 4 veckor och 1 dag står jag på svensk mark

2013-11-22
Fredag idag och bara fyra ynka veckor till jullovet. FYRA VECKOR!?!? Vad hände med hela höstterminen? Helt sjukt vad fort tiden går! Känns som att det var igår jag satt i bilen påväg till arlanda samtidigt som det känns som att en livstid har gått sen dess. Så mycket som har hänt, med ny skola, med nytt boende, så många nya människor man träffat och mycket saker man upplevt i en helt ny stad. Det har varit bättre än vad jag någonsin hade hoppats på och jag är så jäkla glad att jag är här. Men samtidigt ska det bli skönt att komma hem till jul. Träffa och krama om mina saknade vänner, träffa min syster för första gången på nästan sju månader, ligga i min egna supermjuka säng i mitt uppvärmda rum och äta middag med hela familjen samlad för första gången på ett år. Det kommer vara underbart. 
 
Elin har åkt hem över helgen så just nu jag ligger själv i rummet under täcke, filtar och morgonrock - det är så brutalt kallt i vårt rum. Igår var temperaturen nere på 13° och jag höll på att frysa ihjäl, jag brukar ja ha ca. 24° (älskar att ha varmt haha) hemma i mitt rum på vintern, så det här är som att bo i vildmarken. Veckan har gått fort, har bara haft tre riktiga skoldagar då vi varit på studiebesök på Hampton Court, samt hjälpt till på Svenska Kyrkans julmarknad som förövrigt var sjukt mysigt. Ikväll blir det utgång, imorgon måste jag ta tag i plugg sen på söndag ska jag igen hjälpa till på marknaden, så jag har en skön helg framför mig trots att det är lite tomt utan Elin. 
 
Kram på er alla där hemma, vi ses om 29 dagar! 
1. Bildbevis på kylan 2. Fiskdamm på Julmarknaden igår 3. Lunch i Hampton Court med gänget 4. Förra helgen då det var maskerad och 200-dagar till studenten (200 dagar!?!?!?!?!)
 
 

Indiskt, kladdkaka och gino

2013-11-16
Och One Tree Hill förstås

Fredagsglädje

2013-11-15
Är alldeles glad, fredagsglad! Har en perfekt helg framför mig (utan plugg!!!); ska hem till Ebba när hon har slutat och hänga hela kvällen. Imorgon kväll är det maskeradevent med skolan och sen på söndag har jag inga planer ännu. Så skönt! Och vet ni?! På söndag är det 200 dagar kvar tills vi tar studenten!!!! Dvs. att på tolvslaget på lördag kommer det vara ett gäng taggade och treor! Jag är så sjukt taggad att stå på skoltrappen, i en vit studentklänning med mössan på huvudet om 202 dagar, har längtat efter den dagen sen jag började skolan för 11 år sen och den kan inte bli annat än sjukt, sjukt, bra. 
Såhär började min morgon på svenskalektionen idag. Någon hade satt ett tuggummi under bänken som sen fastnade på mina jeans, fräch och bra start på dagen...

En förlorad mobil och bankkort senare

2013-11-13
Längesen jag uppdaterade här nu, men tiden går så fort och så mycket händer hela tiden. Hanna var här i början av lovet vilket var helt underbart. Vi har ju blivit ganska rutinerade på långdistans eftersom hon befann sig i Frankrike förra året, men det bästa är att det känns som att vi aldrig har varit ifrån varandra. Hann under dagarna då Hanna var här tappa min telefon som jag så smart lagt i en iphonewalletcase, dvs. att mina kort försvann också... Mamma kom sen på torsdagen och stannade en hel vecka, var väldigt skönt att träffa mamma igen. Man uppskattar tiden med varandra på ett helt annat sätt när man inte träffas varje dag, så en hel vecka var välbehövligt. I helgen har även Emma varit här, mysigt och skönt med en catchup efter mer än två månader från varandra. 
 
Nu är skolan igång som vanligt, sitter och pluggar i Ebbas säng och har lite ångest för allt som ska göras och borde vara gjort. Men det är bara att ta tag i, blir underhålld med Elin som sitter och spelar gitarr (bästa musiken man kan plugga till) så det är ganska mysigt. Dessutom har julbelysningen tänts i London nu vilket gör mig helt lyrisk. Jag älskar julen! Längtar mer än någonsin till julbak, julbord och julklappsshoppning, hela december månad gör mig lycklig! 
  
  
 
RSS 2.0