Dagarna rullar på

2013-08-30
För tillfället sitter jag på rummet och dricker te och äter Marabou, har sovmorgon till tolv idag och det känns sååå skönt. Dagarna går så fort här och på kvällarna umgås vi alltid med massa människor (passar på nu innan skolan drar igång) så tiden till att uppdatera er är lite knaper. Men nu har jag fått mitt wifi, ÄNTLIGEN. Så det är fritt fram att boka in skypesamtal osv. 
 
Efter skolan igår (som bestod av att träffa fler av våra lärare) drog vi ett litet gäng till Kingstown, fikade, gick på primark och handlade lite andra förnödenheter. Det är så fint är i London/förorten, husen, småbutikerna och caféerna, det känns så mysigt att gå runt på gatorna. Ännu har vi ju inte tagit oss in till centrala London, men till helgen ska vi åka in. 
 
På kvällen satte vi oss åtta tjejer nere vid Themsen och drack öl på en sluttande gräsmatta. Vi pratade och skrattade tills tolvtiden innan alla tog sig hemmåt. Måste säga att alla här är så härliga, lätta att prata med, skrattar, bjuder på sig själva och är allmänt glada och man blir så glad av att umgås med sådanna människor. 
Nudelfest med Annika och Karin
Utsikten från Richmond Hill som man går förbi när man ska ner till Richomnd
Häng nere vid Themsen
Kingstown

Dag två i skolan

2013-08-29
Förlåt mig för dålig update från min sida, måste skylla ifrån mig på att jag ännu inte fått tillgång till wifi och internet från min telefon tar slut efter en liten stund varje dag. Men imorgon hoppas jag på att skolan ska lösa det.
 
Förutom inget wifi har vi ju faktisk börjat skolan och hittills verkar allt bara positivt. Trevliga lärare, trevliga elever och allmänt bra stämning. Svårt att säga efter två dagar i skolan, men det känns ändå som en bra start. Den här veckan består bara av introduktionsvecka dvs. lära känna lärare, umgås med klassen, "lär dig om london", schemaplanering osv. Rätt skönt och faktiskt ganska välbehövligt för att komma in i dygnsryttmen igen.
 
Förutom skolan har vi börjat komma till rätta i vårt lilla boende också. Köpt vattenkokare, bestik, glas, tvål och allmänt nödvändiga saker som ger massor med vuxenpoäng. Sen har vi hittat massa trevligt folk på campus, igårkväll bestod av volleyboll och beerpong med amerikenarna och ikväll har vi hängt med svenskarna som bor här. På mornarna har jag, Elin och två till svenska tjejer, Annika och Karin äppelfrukost på någons rum (riktiga frukosten börjar nästa vecka) och sen käkar vi massa nudlar. Allting känns med andra ord väldigt bra och jag trivs än så länge, jag kan utan tvekan tänka mig ett antal månader till här.
Nudlar på rummet, 4kr paketet. Billigt är bäst!
Beerpong med amerikanarna
Bevis till Hanna: Jag har ätit Hula Hoops. GILLAS STARKT
Bevis till mamma: Jag och Elin var ute och gick 7km.VI RÖR PÅ OSS!

Kram kram till er alla där hemma

Inflyttning

2013-08-27

Dag två i London.

Gårdagen befann vi oss hos Katarina, Ashley, Leon och Max, Elins släktingar där vi även sov. Väldigt trevligt och det känns skönt att ha vuxna så pass nära som kan London. Idag däremot gick jag och Elin genom Richmond Park för att ta oss till skolan och Campus för att ta reda på om vi kunde få tillgång till vårt rum. Som tur var lyckades vi med det! Skönt att få flytta in innan skolan börjar.

Annars idag har vi varit och kollat på Nottinghill Carnival, mycket speciellt kan man säga: ungdomar som röker braj och super sig fulla. Sen till kvällen tog vi oss till en pub som ligger 20m från vårt rum för att äta tillsammans med Katarina och Co. För tillfället står jag och kollar på min fruga som fixar i rummet. Och appropå rummet, positivt överraskad! Inte stort, extremt liten garderob, gemensam toalett och dusch, men mysigt och fräscht. Känns som att 10 månader här kommer blir bra. Dessutom bor vi i en slottsliknande byggnad, samt att vi bara behöver gå ner för några (läs: extremt många) trappor för att komma till klassrummen.

Nu ska vi strax lägga oss och sova, imorgon är första skoldagen med upprop 09.30. För första gången på 10 år är jag taggad på att börja skolan efter ett sommarlov.

Här är lite bilder, skolan/campus utifrån, Elin i Richmond Park och rummet. Till Christoffer och Emma: lägg märke till Justin!

För många hejdå

2013-08-25
Dagen idag har bestått av alldeles för många hejdåkramar till mina vänner. Lite blandade känslor såhär sista dagen, är så taggad och glad men samtidigt blir jag ledsen efter varje "hejdå vi ses till jul". Tycker inte om att säga hejdå. Men det gläder mig ändå att jag har så många fina människor runt om mig som gör det ledsamt att åka, tänk om jag vore lycklig över att flytta ifrån alla... 
 
Nu ikväll har jag suttit med mina närmaste på min balkong och bara pratat. Känns så märkligt att det kommer vara ända till jul innan jag kommer sitta där med dem igen. Men fyra månader går fort, det är jag säker på. Nu ska jag sova sista natten på ett tag i min underbara säng, den om något kommer jag också sakna.
 
Om fyra timmar åker jag hemifrån, om sex timmar lättar flyget, och om åtta timmar är jag i London. 
 

Welcome to my crib

2013-08-22
Jo tack, packningen går fint 

Att packa ner sitt liv i en väska

2013-08-19
Har varit inne i stan idag med min käre mor idag och handlat några få behövliga saker inför kommande år samt ätit en god lunch. Nu ska jag försöka ta tag i packningen, kan meddela att det inte är så enkelt att få ner 10 månaders packning i två väskor. Tur att jag kommer bosätta mig i shopparnas drömstad. 

7 dagar, sen bär det av

2013-08-18
Det närmar sig verkligen med stormsteg nu och jag är taggad till tusen.
 
I fredags kväll hade jag och Elin en liten tillställning med middag och efterhäng som en liten "avskedsfest" med våra nära och kära. Vi var väl ungefär tjugo personer som drack, åt och var allmänt glada och så fick vi fina avskedpresenter av våra ännu finare vänner och skrattade i mängder. Kan avslöja att det kommer hänga en Justin Beiber poster på vår vägg på campus, och den är ta mig fan inte liten, tackar Emma och Christoffer för den ;) Fällde även en liten tår med min bästaste käraste Mathilda när vi började tänka på att vi snart inte kommer kunna träffas varje dag som vi annars gör. Men förutom dessa tårar så var kvällen allmänt jättebra och jag är så glad över alla fina vänner jag omges av. Tyvärr togs det inte en enda bild under kvällen, varken jag eller någon av dem jag talat med hade någon tanke på bilder, men det kanske är ett bevis på hur bra kvällen endå var?
Bjuder istället på en glad bild på mig och Mathilda

Det börjar närma sig

2013-08-11
 
Sommarlovet har gått så sjukt fort, kan knappt fatta att det bara är två veckor kvar tills vi åker. Alldeles nyss var det ju femtio dagar? Måste erkänna att seprationsångesten börjar krypa fram lite. Vill knappt tänka på hur det kommer vara att krama mina vänner hejdå och så blödig som jag är lär jag gråta en hel flod. Men jag är taggad, och jag är helt bombsäker på att det här året kommer bli grymt.
RSS 2.0