Vad jag just nu drömmer om....

2014-02-17
 Spenderar som vanligt allt för mycket tid på matbloggar och just nu är det semlor everywhere! Ligger i min säng, drömmer mig bort och dregglar efter lite bröd, mandelmassa, grädde och florsocker. Ska ta mig till svenska affären någon dag i veckan, hört ett ryckte om att man kan hitta semlor där.

Five more to go

2014-02-17
Ännu en vecka har gått och bara fem dagar kvar nu innan vi får vårt efterlängtade sportlov. Dock en del kvar i skolan innan jag kan slappna av, men det är bara att få det gjort. Dessutom så kommer min efterlängtade mamma hit om två dagar och sedan pappa om tre vilket gör tanken på plugget lite lättare.
 
Helgen inleddes redan i onsdags då vi firade sveriges hockeystart i OS med öldrickande följt av köttbullar. Torsdag blev en utgång på Maddox och fredag hade vi valentine's day dinner hos Ebba. So coooosy! Helgen har dessutom bjudit på bra väder: minimal dos av regn och överraskande mycket sol. Vädrets påverkan på mig är verkligen brutal, igår när solen sken, himeln var blå och fåglarna sjöng gick jag runt glad hela dagen. Känns som jag fylls av energi när vädret är så fint.
Parken någon eftermiddag förra veckan, så fint!
Maddox i torsdags
Massa kärlek i fredags, evenkommitén delade ut rosor och hjärtan
Valentine's dinner
VÅRKÄNSLOR!

Helg vardag helg vardag

2014-02-10
För er som inte vet vilka Wakey!Wakey! är, inte hört Michael Grubbs röst eller hans grymma pianospel. 
 
Måndag kväll och ännu en helg har flugit förbi. Inte en dåligt helg heller för den delen. Innefattade vänner, bästa skoköpet, magisk konsert, crêpes, ännu fler vänner och fika med syster min. Michael Grubbs pianospel tillsammans med hans röst fick mig att rysa i lördags, det följt av en grym show av Ron Pope gjorde lördagen till den bästa på länge. I söndags åt jag crêpes inne i Covent Garden med Elin, Hedda och Daniella, vi pratade om de sex månaderna som gått, de fyra månader vi har kvar, studenten och framtidsplaner. Mycket som kommer hända under detta år, lite läskigt men också spännande. Undrar vad jag gör om ett år?
 
För tillfället sitter jag och analyserar Hillary Clintons tal från 1995 inför retoriken på torsdag. Egentligen är det ganska trist att sitta och anlysera intellectio, inventio, elocutio och alla dessa sjuhundra retoriska metoder och begrepp det finns, men ibland slår tanken mig - vilka balla människor som denna världen har! I det här talet pratar Hillary om kvinnors situation i samhället och hur vi tillsammans kan förbättra den. Hennes tal får mig att rysa för att det är så bra, hon lyckas få mig att sitta och lyssna på det en måndagskväll 20 år senare - och få mig berörd. Människor som har talangen att skriva ett så stakt tal, stå och tala inför tusentals människor och sen beröra i princip hela världen är det något unikt över. Ganska ballt om jag får säga det själv.
 
Nu ska jag återgå till att studera Hillarys anaforer för att sedan analysera dem... inte favortisysslan, men ganska inspirerande ändå. Puss och kram på er där hemma♥
 

1. Ron Pope sjungandes mitt i publiken // 2. Jag med stoltsmilet bervid Michael Grubbs // 3. Covent Garden //
4. Crêpes med pesto och soltorkade tomater. 

Helgen välkomnas

2014-02-07
Sitter nere i Richmond på ett café med mina homies och pluggar (dom pluggar, jag kollar på). Har precis inlett helgen på bästa sett med en grym lunch på Bill's. Den här helgen kan inte bli annat än bra för imorgon ska jag på Ron Pope och Wakey!Wakey!'s konsert med Ebba och ikväll ska vi till parets lägenhet och umgås. Så taggad och glad, because it's Friday! Kram på er alla därhemma♥️

4 månader

2014-02-05
Vid detta klockslag om exakt fyra månader har jag tagit studenten. Kan inte riktigt begripa det, tiden går så fort, alldeles nytt var jag femton och förvirrades av alla gymnasium det fanns att välja på. Är så fruktansvärt taggad på att stå i min vita klänning med mössan på huvudet och avsluta gymnasiet. Igår beställde jag hem min klänning och om en dryg månad väntas mössorna anlända. Fast tanken på att jag har varit här längre än vad jag har kvar gör mig lite stressad, hur kan tiden gå så fort?! Lika mycket som jag ser fram emot studenten ser jag också fram emot de kommande fyra månaderna här, omgiven med alla underbara människor jag lärt känna. 

Gummistövlar och frisk luft

2014-02-02
Helgen har varit riktigt bra och gått lika fort som alltid, skulle behöva två extra helgdagar varje vecka för att hinna göra allt jag vill... Den här helgen har jag iallafall druckit öl i Shoreditch, som ligger i east London (tips på uteställe, sjukt bra, avlappnat, hippt och party. No heels needed!), upplevt Englands landsbyggd, pluggat och promenerat med Elin och hennes pappa som varit på besök. 
 
Var såå mysigt att komma ut på "landet", andas lite frisk luft, äta god mat hos Jägbergs familjevänner (världens mysigaste äldre, brittiska par. Får man adoptera en mormor?) promenera på ängar i gummistövlar och busa med härliga labradorer. Somnade tidigt efter diesneyfilmstittande och vaknade utvilad imorse innan jag åkte hem igen med Ebbas familj. Idag har jag försökt plugga inför morgondagens prov och sedan mött upp Elin och hennes pappa inne i central. Bra dag som avlutats med lite mer plugg, kärkleksmums-delivery av Elins släktingar och strax en film. Livet är en rätt så bra sak må jag säga. 
 
 
 
RSS 2.0